Onze grenenhouten markiezen worden vervaardigd van eerste klas grenenhout. Het frame bestaat uit grenen latten van 18x56mm, bij markiezen groter als 440cm zijn de latten van 18x70mm grenen hout.
De omkapping bestaat uit een dekplank van uiterst duurzaam merantie met een afmeting van 18x240mm, de zijkappen zijn van merantie met een afmeting van 18x210mm.

Afmeting

Meetadvies markiezenIn de meeste gevallen worden de markiezen op de muur (op de dag) gemonteerd, om de juiste te maat te bepalen neemt u de afmeting tussen de muren van het raam en telt hierbij minimaal 20cm op. Dit is de bestelmaat oftewel de afmeting van het markies frame.

Voor de uitval meet u de hoogte tussen de muren, tel bij deze afmeting 20cm op en deel het geheel door 2.
Voorbeeld: afmeting tussen de muren is 200x140cm.
Breedte frame wordt dan: 200 + 20 = 220cm
Uitval wordt dan: (140 + 20) / 2 = 80cm

Modellen

Standaard markies Petmodel markies Klapmodel markies
Standaard model:
De standaard markies is het meest voorkomende model markies. Het model is kwart rond, werkhoogte is gelijk aan de uitval. 
Petmodel:
Een petmodel wordt toegepast als een hogere doorloop gecreeerd moet worden, bijvoorbeeld bij openslaande deuren of voor een etalage. Het frame wordt trapgewijs opgebouwd waardoor de werkhoogte kleiner is dan de uitval.
Klapmodel:
Het klapmodel wordt veel toegepast bij winkels en horecagelegenheden. De uitval is groter als de werkhoogte hierdoor ontstaat er veel ruimte onder de markies.

 

Samenstelling markies

Als scharnieren gebruiken wij verzinkte backflips van 45x45mm, de scharnieren zijn voorzien van een messing pen. De hoekverbinding van het frame bestaat uit een halfhoutverbinding en zijn verlijmd. De markies en omkapping worden voorzien van een water gedargen zijdeglans verf, standaard kleuren zijn RAL 9010 wit en RAL 9001 cremewit. Tegen meerprijs zijn de markiezen en/of omkapping in elke (RAL) kleur leverbaar. Bij donkere kleuren kunnen wij geen garantie geven. 

Bediening

Standaard bediening bij de markiezen is een koordbediening bovenlangs. Het koord is 5mm dik, het frame wordt voorzien van koordgeleiders. Koorden onderlangs zijn mogelijk echter wordt dit zonder garantie geleverd. De markiezen worden inclusief katrollen en kunststof koordkikker geleverd.

Type omkapping

Standaard model omkapping luxe omkapping
De standaard hardhouten omkapping is voorzien van een rechte kap en zijkap. De luxe omkapping is voorzien van een kap met gefreesde sierlat, en gefreesde zijkap met golf.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Grenenhouten markiezen

  • Merk: Schaduw
  • Model: Grenenhouten markiezen
  • Beschikbaarheid: Standaard Levertijd
  • €341,00€

  • Excl. BTW: €281,82€

Beschikbare opties:


Tags: Grenenhouten markiezen